.

The Good Tracks 2018

MOKA BOKA – 1000 PLANS

В червено – тапетът, в черно – кожените панталони. В този ансамбъл е видеото на Moka Boka за серията Colors, която не особено скромно се определя като “a unique aesthetic music platform showcasing exceptional talent from all around the globe”. Текстовете на Manokaboka са поезия повече за мечтите, по-малко за грубата реалност на улиците на Брюксел, за расизма още от училищните години и тъгата. В този дух на мисли е и името на последния му албум Pas de pluie pas de fleurs (Без дъжд, без цветя), както и издаденият след него сингъл 1000 plans.

FRANGIE – DON’T TEXT ME

Мелодичната опозиция на SMS-a идва от триото Frangie, което дебютира с едноименен албум тази година. Славата им ясно се разнася бързо, защото именно Adriana Aburto Essén, Fredrik Stjärne, и Francisco Sobrado озвучават партито след връчването на Нобеловите награди.

NICOLA CRUZ – SIETE

Обилните количества шаманизъм в творчеството на Nicola Cruz всъщност са резултат от почти академичния му интерес към музикалните традиции на латиноамериканските племена, техния ритъм, инструменти и ритуали. Името на очаквания през 2019 албум, Siku, също идва от малък духов инструмент, използван в религиозните обичаи на местните. Особеният звук на трака Siete е наситен и хипнотизиращ, но без да прекалява.

SLOVE – CE SOIR JE M’EN VAIS ft MAUD GEFFRAY

Зад Slove (от slow & love – брънч реално) стоят французите Léo Hellden & Julien Barthe. В този трак си партнират с една твърде талантлива дама, Maud Geffray, чиито вокали шепнат на езика на жълтите жилетки. Дълбоки синт акорди разказват останалото.

MEN I TRUST – SAY CAN YOU HEAR ME

Поредното доказателството за благоприятното влияние на студения въздух върху творчеството е триото от Монреал Men I Trust. Музиката и видеото на новия им сингъл Say, can you hear са за неотменния чар на лудостта, в и извън нас.

RHYE – WASTE (RY X REMIX)

Последният албум на Rhye, Blood е великолепен. Въпреки че дуото на Robin Hannibal и Mike Milosh се разпада, последният запазва името и в бъдещите си проекти. Музиката е написана след раздялата на артиста с половинката му, като мрачните нюанси, ехтящи акорди и воайорски видеоклипове се допълват в готическо електронно съвършенство.

VENDREDI SUR MER – DEUX HEURES AVEC TOI

Vendredi sur mer вече e сред добре познатите имена във френския поп, а видеото към deux heures avec toi (в превод – Два часа с теб) радва с пастелна композиция, достойна за филм на Уес Андерсън.

YAEJI – ONE MORE

От забавеното темпо в гласа ѝ до почти неусетния преход от корейски на английски в текстовете ѝ, всеки звук в музиката на Yaeji се носи плавно и уверено в свои води. Биографията на Kathy Lee всъщност е далеч от сегашния блясък: между враждебната среда в американско начално училище и затвореното корейско общество, Yaeji се превръща в едно много интровертно момиче. Един радостен ден тя започва да учи визуални изкуства и музика, а след първия си rave, тя просто не спира.

LAYLLA DANE – TROPICAL DAR

Дебютният албум на Марта Дънева, позната в добрите клубове като Laylla Dane, се появи на бял свят това лято през лейбъла All Inn Records. Музика с плътна структура, пулсиращ ритъм и дълбочина, създадена за безкрайни нощи.

SLIM HUSTLA – YOUR EYE CONTACT

Енигматичното дуо от Копенхаген определено прекали с новия си безсрамен хаус трак, чиито космически перкусии, синт вълни и благословени свише тонове докосват тънките струни в душата ми. Апокрифното творчество на Slim Hustla може да излиза в ограничени тиражи от по 300 копия или в някой случаен подкаст на Mmhradio, но пък е само за ценители.  

подобни

последни