.

The Good Tracks 2018

ROSS FROM FRIENDS – WEAR ME DOWN

На господин Felix Weatherall, с неговите 24 г., му прави чест, че отдели цели две години за дебютния му албум Family Portrait, който е посветен на семейството му. Все пак не лошо начало е да имаш баща DJ.

Наздраве за семплите времена, истинските хора и дългата и здрава работа. А това, че David Schwimmer го е съдил за името, е фейк нюс.

DJ SEINFELD – SAKURA

Продължавам с телевизионните имена. Освен Seinfeld, Armand Jakobsson има още две – Rimbaudian и Birds of Sweden (все пак е от Малмьо).

Едно местене в Барселона, край на връзка и малко депресия, в съчетание с бинджване на ситком, дават началото на страничния му анонимен проект DJ Seinfeld. Впоследствие обаче така набира сила, че човекът няма избор и признава, че е той.

NATHAN FAKE – SUNDER

Ако нямаше толкова ударни можеше да запратим и едноименния трак, и целия албум в графа меланхолия. Изданието хваща с дълбочината, тъмнината и топлината на всеки един трак, както и с решението да останат в първоначалния вид, в който са записани, без никакви корекции. Култ към репетативността.

RIVAL CONSOLES – UNTRAVEL

Албумът Persona е кръстен на филм на Бергман, описван като психологически трилър. Така бих нарекла и самия албум. Деликатен, богат на звучене и тежък на места, на които ти се иска да бъде тежко. Като някакъв вид медитация, без да дава конотации за определено настроение. Същевременно не натрапва определени чувства, а ти позволява да разчетеш своите.

HELENA HAUFF – FAG BUTTS IN THE FIRE BUCKET

Жената чудо, която изнасилва през тонколони, не се натрапва, а спокойно и здраво бие шамари наред. Жената, която пуска като мъж, чух да казват. Жената, която бих преследвала на всеки лайв. Жената, чието звучене е чепато, дрипаво и нагло, докато всъщност на живо движи всичко с лекота и изглежда като богиня.

MARIE DAVIDSON – LA ECSTASE

Интензивна година за Marie, чудесен Working Class Woman албум , изключителен ‘безизразен’ хумор и много секс звучене. “At 6 in the morning/ I’m having fun“ и приятно посрещане на новата година.

ANNA – REMEMBRANCE

Клетата бразилка започва да пуска в клуба на баща си на крехката 14-годишна възраст, където разбира, че техното, явно, не е от любимите жанрове на кръшна Бразилия. Отказва да се развива в друг стил и затова се мести в Барселона. Благодарим ти, Анна, за тежката и добре свършена работа.

AGAINST ALL LOGIC – HOPELESS

Това всъщност е Nicolas Jaar – факт, който не е тайна за никого, а името на албума 2012-2017 са годините, в които тези тракове са правени. Иначе казано – хаус (и малко диско). В него може да чуем конвенционална и традиционна хаус музика. В по-широк контекст 2012-2017 се откроява като един от най-добрите му албуми.

PIONAL – TEMPESTE

За двете години пауза, в които Miguel Barros мълчеше, с Tempest и Miracle показа, че до̀сега със студиото не се е променил като качество. Отново е налице фината, танцувална и еуфорична музика, която изстрелва енергийно краката.

AUTECHRE – CAREFREE COUNTER DRONAL

Тук всяка конвенция дава на късо, а ясната структура и мелодия не съществуват. NTS Session 1-4 e върхов момент за дуото и всеки един от записите е подробен и изглежда като микро мащабиран и изследван обект. Без никакъв свян този опит бе споделен на живо, което прави изживяването още по-вълнуващо. А за тези, които им идва твърде много, бих казала – слушайте Session 4.

подобни

последни