.

M като Мартo от Пловдив

Марто показва докъде знае азбуката

Освен барман и управител на artnewscafe, диджейче и айляк, Мартин Илиев е и един доста ухилен и неподправен човек. Под неподправен имам предвид, че е от малкото останали хора, които не се правят. Въпреки че първият път, когато го видях, усетих в него от онази разпространена анти-софиянска наостреност, той бързо се разкри като човек, който винаги би помогнал, дори на шопи.

Причината да стане въпрос за него обаче не е, за да го хваля пред момичетата, а заради това, че вече за пети път заедно с artnewscafe организират серията партита All Together Now или просто Всички заедно сега, които са едни от най-приятните инди/електро събития изобщо по тези ширини. Последно за серията стана въпрос на Великден, за където споменах тук и откъдето ми откраднаха якето, но аз не се сърдя.

Въпреки че с Марто се видяхме, когато беше в София, за този материал си говорихме докато обикаляше горите около Пловдив, за да си отсече елха за Коледа.

M като Май се загубих

И какво прави в София?

В София все партита и приятни неща ме дърпат. Този път пусках музика при Кико – бар Kicks. Идването ми мина като по вода. Не, всъщност вечерта при Кико мина по уиски.

„Тая градушка бая ви е трескала“

Ти всъщност как започна работа в artnewscafe?

За пръв път отидох на откриването, където ме заведоха Краси Добрев и Делл. След това обаче отидох на гроздобер в Италия (бел. ред. Скатава се – по любов е бил) и чак като се върнах разбрах, че се търси барман. Точно бях записал в университета и отидох на място, а Весето (Веселина Сариева) беше наблизо и каза, че ще ме интервюира веднага, за да не се губи време.

Пита ме каква музика слушам и защо говоря развален български. След 2 години в Италия без да има с кого да говоря на български език наистина бях отвикнал, съсках много, бърках някои думи, абе за смях си бях. Ама ме взе.

Марто: Имате ли Камю? Продавач: Камило? М: Албер Камю. П: Амерто Камило? М:… П: Знам точно от какво имате нужда.

Разкажи за Всички заедно сега.

All Together Now се зароди естествено – на всяка Коледа до 2014 г. никога нямаше достатъчно място по партитата, защото тогава всички се връщат в града. А хората са супер позитивни и искат да се видят с приятели. На мен ми беше трудно да остана на едно място и да ми е комфортно. Все беше нагъчкано.

Затова се хванахме и с екипа от artnewscafe направихме парти, на което да се съберем и видим всички. Тази Коледа ще бъде в клуб VOID, където беше и на Великден. А, и ще има гардероб!

Само съжалявам, че този път Павел от Хип-Хип, обичан от нас бивш барман в artnews, няма да може да дойде. Целувки във Виена, Пафка.

М като Минерална вода от Банята

Дай пет причини на хората от София да дойдат до Пловдив на Коледа.

1. Двамата пича и мацката пускат мега добре! Рядко пускат в София такава музика.
2. В Берлин си мечтаят за такива Коледи. В Пловдив от три години, вече не…
3. В София не е ли празно по това време? А и да е пълно, какво от това?
4. В София е по-студено и има повече места да се ходи, а тук е топло при приятелите.
5. И най-важното – трябва да дойдете, за да чуете/видите!

На софиянци им отнема време да свикнат с него.

А ти кога ще дойдеш да живееш в София? Филип дойде и обогати техно сцената, ти ще подхванеш диското.

Oт малък си казах: „Мартине, ти в столица не можеш да живееш“. По принцип рядко помня съветите си, но този дословно го помня. Има една възможност – ако всички мои приятели се преместят в София, скачам и аз.

М като Ми аре наздраве!

Толкова от Мартин. All Together Now 5 ще бъде на 25 декември, във VOID, музика ще пускат той, Елен Кожухарова и Самуил Кехайов aka Sayulke. Повече инфо – Facebook събитието. Тук има и няколко микса от господин Илиев.

подобни

последни