.

Два неиздавани трака от Горазд Попов Goro в новия подкаст на Гьоте-институт

Пишем за Горазд Попов още откакто се наричаше Mojo Goro. От около 15 години той прави експериментална електроника с балкански и източни фолк влияния, а последният му албум като Goro Unbound Forever включваше и синт соло от Красьо Кристала от орк. Кристал. И преди две години се върна в България и започна да прави рап като Tarikata, създаде лейбъла Druga Planeta и хиляди тийнейджъри разбраха за него. И всичко се случва на границата между ироничното и напълно сериозното, ебавката, провокацията и съвсем реалното творческо изразяване.

Горазд следва аудио инженерство и акустика в университета в Салфорд, Англия – „Program leader-a ни се казва Тревор Кокс, който е измислил половината неща в науката акустика, актуални в момента“. Престижната специалност веднага му осигурява интервюта за работа в Лондон, но той изобщо не отива на тях, заминава за Берлин и започва да работи гадни неща, за да се занимава с продуциране.

За всичко това си говорим в новия епизод от музикалния подкаст на Гьоте-институт в колаборация с Фонотеката На една вълна. Освен това Горазд ни пуска и два неиздавани трака – както стана традиция за този подкаст. Единият е от предстоящият му албум като Goro, който ще излезе есента, другият е като Tarikata.

подобни

последни