.

Four Tet – Two Thousand And Seventeen

Kieren Hebden, или Four Tet, е наполовина индиец. Индийски семпли, основно вокални, може да се открият в албумите му Beautiful Rewind от 2013 и в последния, Morning/Evening от 2015 г. Всъщност докато прави Beautiful Rewind неговата баба, от индийската част на семейството, почива. Това го подтиква да се зарови малко повече в музиката от този край на света и така стигаме до две хиляди и седемнадесета година.

Новият трак на Four Tet е първата музика от предстоящия му албум, която може да чуем. Отново повлияна от Индия Two Thousand And Seventeen включва един заглушен и леко тъжен бийт, върху който водещ е ритъмът от сантур. В предаването на Annie Mac по BBC Radio 1 Hebden споделя, че е работил по нова музика през последните 10 месеца, а във Facebook добавя, че новият албум е почти готов.

Любопитна факт – Two Thousand And Seventeen напомня траковете на един сънародник на Hebden – квалитетният продуцент Derwin Powers aka Gold Panda – който също има баба индийка и често вкарва индийски елементи, като цимбала в Quitters Raga.

Four Tet продължава да е извън играта на лейбълите и се издава сам. Two Thousand And Seventeen може да се купи през bandcamp за 1 паунд.

подобни

последни