.

Electric Orpheus Festival

EOF-logo-2

Electric Orpheus е проектът за най-новия български фестивал, който ще се проведе в трите дни между 12 и 14 август. Фестивалът успя веднага да прикове вниманието към себе си с две отличителни черти – Триград и Peaches. И докато Триград излезе от уравнението, основният човек зад фестивала Николай Костиков ни увери, че Peaches ще кацне в България в неделя, 14-ти, и дори ще успее да задоволи любопитството на всички с пресконференция в деня след концерта си.

Electric Orpheus не е първото начинание на Николай Костиков. Като част от сдружение Общо Бъдеще и създател на промо агенцията Dingo Music е провел дузини музикални събития от всякакви стилове за последните 10 години. Освен това, той основава и известния клуб Lebowski в Пловдив, който за две години играеше голяма роля в нощния живот на града. В периода около 2006-2007 г. Ники се занимава и с издаването на безплатното списание за музика Amplifire, което като повечето безплатни неща, просъществува кратко.

Един от последните dj сетове на другия хедлайнер – Aérea Negrot

Големият въпрос е защо фестивалът няма да се проведе в Триград, както е по първоначален план. По думите на Николай, екипът се е вслушал в коментарите на голяма част от публиката, за които пътуване и настаняване в Триград е щяло да бъде доста сериозен разход и затруднение. Освен това откъснатата локация е щяла да доведе до повишаване цените на билетите, а целта на екипа на Electric Orpheus е да направят фестивала максимално достъпен. Затова те взимат решение да преместят събитието в културната столица на България, за удобство и плавен старт на първото издание. Въпреки това Ники не е изоставил плановете за оригиналната локация, а ги запазва за в бъдеще.

Ето как ще се случат нещата в Пловдив. Музикалните точки ще са няколко – главната сцена ще е на Сахат Тепе и ще бъде отворена до към полунощ. След това нощта продължава в клуб Stage 51 на бул. Христо Ботев 51. Освен това ще има и две дневни локации – готви се парти с басейн, като мястото още не е разкрито, а освен това ще има и сцена в градската градина. Освен музикалните сцени, в града са предвидени и места за изложби, кино и пърформанси, като например известната Чифте Баня, позната като Баня Старинна.

Brussels Pony Club са други от водещите имена на фестивала

Освен Николай за селекцията от артисти е отговорен и електронният dj Владимир Младенов aka Robothko. От българска страна те са включили имена като Emil Doesn’t Drive, Clipper, RoboKnob, дуото Todor Jichkov & Aleksander Beatenberg, нойз бандата Doesn’t Frogs и Мартин Илиев от ArtNewsCafe.

Всички артисти може да видите на сайта на Electric Orpheus, а тук е страницата във Facebook. Ето го и официалния постер за събитието, който е дело на българския илюстратор Андон Георгиев – AndonastY.

;
;

подобни

последни