.

Efterklang live in Sofia

efterklang

ReelFeel са МЕГА! След като много хора си мислехме, че триото Efterklang ще ни подмине на път от концерта им в Скопие (11.11) към концерта им в Букурещ (13.11), a Илиян Ружин от Фалшименто поде идеята за организирано ходене до Македония за концерта им, то изведнъж колективът ReelFeel е събрал смелост и явно е уредил кацане на тримата датчани в Sofia Live Club на 12 ноември. Така за около три месеца ReelFeel стават отговорни за две изключителни събития – Bonobo + We Are Modeselektor и сега Efterklang. Евала!

Не съм писал много за Efterklang затова няколко неща набързо Efterklang са описвани като инди рок банда за концертни зали. Името им означава ехо или припомняне на датски. Премиерата на последния им албум се е случила в операта в Сидни. На видео прожекцията, която направих по време на Нощта на музеите в Пловдив показах едно от най-красивите им видеа – Hollow Mountain.

Именно покрай него, преди около година, разбрах за приключението по създаването на последния им албум Piramida – девет дни, прекарани в изоставено миньорско селище на име Пирамида, намиращо се на около 1000 км от Северния полюс. Там Mads Brauer, Casper Clausen и Rasmus Stolberg събират над 1000 звуци и с тях записват четвъртия си албум в Берлин. За щастие, тази експедиция е била снимана и превърната в документален филм на име The Ghost Of Piramida.

На концерта в Sofia Live Club ще можем да видим и тримата изпълнители. Билетите все още не са пуснати в продажба и не мога да кажа цената им, но ще могат да се купят през мрежата на Eventim. Повече информация може да се намери на reelfeel.bg, както и като се следи събитието във Facebook.

efterklang in sofia

подобни

последни