.

Efterklang & Fundal – Cities Of Glass

Leaves Opera cover

По време на концерта си, три-четвърти от Liima са имали тайна от нас. Спомените и тръпките от вчера още не са напуснали телата ни, а момчетата представляващи Efterklang рязко ни хвърлиха една малка новина. Но да започнем отначало.

През 2015 г., около година след като обявиха почивката си под формата на Efterklang и малко след обявяването на новия им проект Liima, Casper Clausen, Mads Christian Brauer и Rasmus Stolberg излязоха и с още едно начинание – опера на име LEAVES – The Colour of Falling. Операта е създадена заедно с датският композитор Karsten Fundal, в сътрудничество с Copenhagen Opera Festival.

Efterklang & The Happy Hopeless Orchestra - photo Tine Juul Reingaard Hansen

Операта е била изпълнявана от бандата, заедно с още осем класически музиканти, в изоставен бункер от Втората световна война, под болница в Копенхаген и всеки един концерт е бил ограничен за публика от 60 души. Тоест доста малко хора са успели да станат свидетели на музиката ѝ.

Новината, която ще промени това е, че Efterklang ще изкарат албум с всички 10 парчета от Leaves на 4 ноември, а освен това през 2017 г. тръгват на турне с всички замесени музиканти, наречени The Happy Hopeless Orchestra.

Първият трак, който Efterklang споделят от операта е откриващият шестминутен Cities of Glass.

подобни

последни