.

Balkan Station 2020

Balkan Station е фестивал с история. Тази година той бележи десетия си рожден ден и засега силно вярваме, че ще се състои. Доскоро това беше под въпрос, поради въведеното извънредно положение, но както стана ясно от заповедта на здравния министър от 11 май, провеждането на културни събития и сценични прояви на открито ще бъде позволено. Условията са присъстващите да са 30% от максималният капацитет и да се спазва изискването за социална дистанция.

Готиното на Balkan Station е точно това, че се провежда сред природата и е на открито. Мястото се намира до изоставената станцийка Балкан – между планините Голема и Понор. Оттам минава и река Искър. Самото събитие протича на голяма зелена поляна с дръвчета, сянка и въздух, който е в пъти по-чист от градския.

Тази година фестивалът ще се проведе на 3, 4 и 5 юли, а екипът е поканил дузина артисти, включващи както нашенци, така и чужденци. В това число са сърбинът Lag, който ни е гостувал и друг път, както и Lucien Biscop – французин, познат на феновете на дийп техно звученето като един от резидентите на On the 5th Day в Corsica Studios.

Като цяло, разписанието до този момент обхваща повече локални артисти. Като имаме предвид сегашната ситуация, ние се радваме, че точно те ще имат възможност за изява. Тъй като тази година събитието е организирано колаборативно с техно промоутърите Stamina, Cardioactive, Markov и Dimitar Georgiev са несъмнено включени. Останалите с покана до този момент са: Birben, Cinnamint, Errorbeauty, PvrvllelSelf, SHADE., SLLAV, sonnox, TEDKA, Temporal Regularity, Vatev и Yonique.

Съдейки по списъка, Balkan се очертава като техно събитие, но част от екипа споделя, че има още необявени артисти. Преди няколко дни фестивалът беше удължен с още един ден и най-вероятно това е причината за допълнението на още имена.

Организаторите ни уверяват, че са запознати с всички необходими мерки и ще предоставят условия, за да бъдат спазвани. Освен дистанцията, която не би била проблем сред природата, обещават и сертифицирани антибактериални гелове и препарати.

За тези, които нямат търпение да получат възможността да се отдадат на тридневно музикално приключение сред природата, напомняме съобщението, което от Balkan направиха преди няколко дни: „Поради редуцирания капацитет, в продажба ще бъдат пуснати 300 билета. Официалната продажба започва на 1 юни, а билетите ще могат да бъдат закупени ексклузивно в TABA Record Store.“

П.П. По-долу можете да слушате последния стрийм на хедлайнера Lag от Drugstore.

подобни

последни