.

Apple Music и Spotify с неофициални ремикси и миксове

music-streaming-pexels

Едно от водещите предимства на Soundcloud пред останалите стрийминг услуги, и причина да бъде предпочитана от всички малки диджеи и пишман диджеи, е възможността да се качват всякакви ремикси, които някой си е направил, както и миксове, включващи десетки тракове, без да им направят проблем. В последно време това започна да се променя, като ремикси на редица артисти бяха свалени от платформата, защото нарушават авторски права.

Сега идва допълнителен удар към Soundcloud и някакъв тип подобрение в общия стрийминг пейзаж – Apple Music и Spotify започват да приемат ремикси, а скоро и миксове, като всички замесени артисти, от диджей, през лейбъл до оригинален изпълнител, ще получат част от приходите. Новината не е тотална изненада, защото през пролетта се заговори за сделка между Apple и Dubset – компания, която разработва софтуер, MixBank, анализиращ миксове и ремикси за присъстващите в него тракове. Сега стана ясно, че софтуерът ще се използва и от Spotify.

Със сигурност много артисти няма да са доволни от стъпката и дохода, който ще получат от използването на парчетата им, но е интересно развитие от гледна точка на всички домашни диджеи.

подобни

последни