.

Фестивалът WhereWeAt: обяви дати за 2021 година

Освен ако светът тотално не приключи тази година, на 3, 4 и 5 септември ще се проведе четвъртото издание на фестивала WhereWeAt. Събитието стартира през лятото на 2017 г. като безплатно 40-часово парти на най-дългия плаж в България, Шкорпиловци, а през 2019 г. се отдалечи от морето за общо издание с Festival In The Nature в Стара планина до село Мъглиж. Тази година фестивалът готви завръщането си на нова, красива и морска локация – къмпинг Еко Клуб в местността Ракитника, която се намира на 15 км от центъра на Варна. 

От създаването си фестивалът си е поставил мисията да развива местната електронна сцена и да постави Варна и региона на фестивалната карта на България. Събитието винаги е било фокусирано върху родни артисти, като често именно там чуваме за пръв път на живо изпълнители, които впоследствие стават добре познати и доказани имена. “Има толкова много артисти, на които искаме да дадем сцена. Селекцията се прави на базата на много информация и точна преценка за типа музика, която искаме да представим, начина по-който можем да я съчетаем от гледна точна на стилове и на съчетанието на професионалисти и аматьори диджеи. Толкова много интересни изпълнители има, че ни се ще да можем да направим втора сцена и да вместим поне още толкова имена.”, коментира един от организаторите на WhereWeAt: Йосиф Лазрак.

Тази година имената, които ще покрият два дни и две нощи са: Algorithm, BORNE ALOFT, Downside, Dylan, Factuaw, Frykk, Grigor Kanev, Himera, Jina, Linear Output, ndn, Nicooly, Paper Comet, Peril, Petar, Phlp, Risto и yankOFF. Не е изключено през оставащото до септември време да се включат още артисти, включително и такива от чужбина. 

Честито, на който вече е запазил караваните

Продажбата на билети започна тази седмица, като това става през платформата за набиране на средства GoGetFunding. След 2020 г., която беше не просто нулева за всички музикални събития, но и крайно изтощителна за всички промоутъри, организаторите на WhereWeAt: имат необходимостта да осигурят финансиране за фестивала още от началото на годината. Активността в кампанията ще покаже дали има достатъчен интерес от публиката, като за три дни е събрана 25% от нужната за провеждането сума, което е добър знак. “За нормалното провеждане ни трябват поне 200 посетители, закупили предварително билети.” споделя Йосиф, и добавя, че организацията е свързана с “месеци предварително планиране, нерви и адски много екипна работа. Доста неоправдани тревоги, скрити за обикновения човек.” Някои от най-известните фестивали по света започват продажбата на билети още през първите месеци на годината, така че тази ранна кампания не би трябвало да изненадва никого. През нея могат да се дарят средства и да се закупят билети за фестивала както и да се резевира престой в палатките в къмпинга – каравани вече са заети. Към този момент все още има ранни билети на цена от 27 лв., а стандартните билети са по 32 лв.

Ако искаш да помогнеш на WhereWeAt: да продължи мисията си или просто да си избухнеш на фестивал, можеш да го направиш оттук.

подобни

последни