.

Spotify плейлистът на Андрей Пеев за Фонотеката

Тази седмица е натоварена за Reel Feel. В четвъртък за втори пореден път ще докарат френския трип-хоп продуцент Wax Tailor в София, като този път той ще дойде с целия си бенд и ще представи новия си албум By Any Beats Necessary.

За събота са подготвили концерт на Jessy Lanza, която вдигна шум с последния си албум Oh No. Канадската изпълнителка вече е включена в програмите на няколко феста, но преди това ще ни дойде на крака, за да я слушаме в Sofia Live Club.

След това през април Reel Feel са запланували концерти на Oddisee и Alex Clare, а към края на годината, за втори път ще дойде и FINK.

Като цяло Reel Feel продължават да са отговорни за събитията с най-актуални имена в България, такива, които нямат нужда от нафталин. Затова решихме, че човекът зад всичко това – Андрей Пеев – трябва да направи втората плейлиста от младата серия с гости на Фонотеката в Spotify.

Освен че за около 7 години с Reel Feel е довел артисти като Bonobo, The Cinematic Orchestra, Nicola Conte и дори Todd Terje, той продължава да диджейства и затова селекцията, която осигури е разнообразна, богата и добре обмислена. Отдели доста време, за да избере точното парче от Ryuichi Sakamoto и въпреки че за Spotify включи парчето Morning, всъщност най-много искаше Oppenheimer’s Aria.

Иначе какво каза за плейлиста си: “За мен REEL FEEL означава буквално как усещаш музиката. Без оценки и анализи. И ако е възможно – на живо. Може да си изпитал нещо специално в някакво потно мазе, лъскаво лофт парти или на най-яката зелена поляна. Все тая, на всеки му се е случвало поне веднъж.

Затова и се опитах да се сетя за едни от моите най-ярки спомени от музика, която съм слушал и усетил на живо. Избрах периода между 1995 и 2005, когато живеех в Щатите – Ню Йорк и Сиатъл. Звучи като Black & White. Но не е. Напротив, много е цветно, палаво и игриво. Без значение кой откъде идваше и накъде отиваше, защо и как – това нямаше особено значение. Още по-малко пък кой беше тогавашният президент.”

Плейлистът е закован на 2:02 часа и е ето тук.

подобни

последни