.

Simple Symmetry обявиха дебютния си албум Sorry! We Did Something Wrong

Саша и Сергей, този път нарисувани

Топ пичовете на московската сцена Саша и Сергей Липски aka Simple Symmetry най-после смогнаха да завършат първия си пълен албум, който ще излезе на 21 май. След осемте си EP-та от 2013 г. насам и множеството бесни ремикси (като този и този) Sorry! We Did Something Wrong е резултатът от три години целенасочено бачкане в студиото.

В търсене на собственото си звучене братя Липски минават през множество влияния, вариращи от деведесетарските им фаворити като Андрю Уедърол, St Etiennе и култовите Death in Vegas, до по-аналогови неща от рода на Beach Boys и The Monkees. Резултатът е 11 разнообразни и психеделични парчета, включващи чело, флейта, синтове, синтар, китари, перкусии и какво ли още не.

До излизането на албума можем да чуем два трака – психеделичният Oh Lord, приятно напомнящ за старите любимци от младините ни Midnight Juggernauts, и по-типичният за досегашното звучене на братята Out Of Body Experience, идеален за клубни мероприятия. Както шеговито споделят във фейсбук от дуото: „…по едно време леко се отнесохме от така нареченото извънтелесно преживяване… това ни вдъхнови за тракът, но не от езотерична гледна точка, а по-скоро на майтап.“

подобни

последни