.

Regis – Hidden In This Is The Light That You Missed

Първият соло албум на Regis от 2001 насам вече е налице. Включва девет трака и е издаден под лейбъла Downwards. Трябваха ми няколко дни, прекарани с музиката, преди да седна и да напиша тази статия.

Карл О’Конър е един от фундаменталните британски техно артисти, отличаващ се с характерен музикален почерк: тъмно и сурово технозвучене, включващо индустриални, EBM, брейкбийт и дрон елементи. Познат ни е и в колаборациите си със Surgeon като British Murder Boys, като CUB със Саймън Шрийв, O/V/R с Джеймс Ръскин, Ugandan Methods с Ancient Methods и, разбира се, Sandwell District с Дейвид Съмнър.

Hidden In This Is The Light That You Missed е записан в Берлин заедно с продуцента инженер Борис Уилсдорф. Самият албум си е есенциална индустриална приказка. И след няколко дни слушане, все още нямам думи, с които да го опиша. Едно е ясно – това е качествен индустриален, ритмичен Regis, който трябва да чуете, ако сте фенове на British Murder Boys или изданието The Master Side на самия Regis.

Избрах да споделя трака I See Fire, в който, ако се заслушате по-внимателно, може да забележите семпли от гласа на пост-пънк изпълнителката Ани Хогън.

подобни

последни