.

KiNK – Neutrino

Тази година амстердамският фестивал DGTL започва свой собствен лейбъл – DGTL Records. За първото си издание те са избрали един от най-важните електронни артисти в момента – Страхил Велчев aka Kink. Той е подготвил EP с две парчета – Neutrino и произлизащото от него Dynamo.

Neutrino e създадено специално за миналогодишното издание на фестивала и по-точно за арт инсталацията The Transmission Tower. За Dynamo пък прави следното: „Заредих любимия ми елемент от Neutrino в компютъра и измених звука през различни странни машини в студиото ми докато не започна да звучи като напълно нов трак.“

Освен различни продуценти изданията на DGTL Records ще показват и различни визуални артисти, като обложката за EP-то на Kink идва от Tim Buiting и снимката му на елемент от жп гарата в Лиеж (от испанския архитект Сантяго Калатрава).

Засега онлайн има по-малко от половината от 7-минутния трак Neutrino, а цялото EP ще излезе официално седмица преди фестивала, на 7 април. Все пак успяхме да чуем и двете парчета в цялост и звучат супер.

подобни

последни