.

Kasper Bjørke Quartet – 50 11

През ноември 2011 г. датският електронен продуцент Kasper Bjørke е диагностициран с рак. Добрата новина е, че видът е лечим, но шокът, притесненията и всички останали емоции от болестта стават неизменна част от живота на Bjørke през следващите години. „Изпитах нуждата да документирам през какво преминавах чрез музика. Но в същото време не исках да започна да записвам, преди последния ми болничен преглед. Преди да бъда сигурен, че ще съм ок.“ Този последен преглед се случва в края на 2016 г., когато за последно посещава болничното отделение 50 11.

Още същата зима той започва работа по The Fifty Eleven Project – албум, който да улови целия спектър от емоции, които Bjørke изпитва през тези 5 години – както мрачните, така и моментите на любов, като раждането на сина му.

Музиката за проекта създава заедно с още трима музиканти – от там и Kasper Bjørke Quartet. Те записват синтезаторите заедно с Claus Norreen, пианото с Jakob Littauer, a цигулкaта, виолата и виолончелото са композирани и изсвирени от Davide Rossi. „Въпреки изключително личната история зад The Fifty Eleven Project, беше много важно за мен да обявя, че той беше създаден в близко сътрудничество с тези музиканти“.

Албумът представлява „двучасов ембиънт епос“ от 11 парчета, придружени от 11 късометражни филма от визуалния артист и режисор Justin Tyler Close, които трябва да излязат впоследствие, заедно с музикално видео. The Fifty Eleven Project излиза през Kompakt и може да се слуша в bandcamp и Spotify, а освен това и да се купи като троен полупрозрачен сив винил. А тук е едно от основните парчета в проекта.

подобни

последни