.

Kameliia – IV EP

Камелия Първанова, или просто Kameliia, е нова българска продуцентка, която преди дни изкара дебютното си EP – IV. То е четвърта част от серията на московския техно лейбъл Overbalance и по повода реших да разпитам Kameliia малко повече за него.

Камелия Първанова напуска България, когато е все още на 13 г. и днес живее в Норвегия, където започва да се занимава професионално с музика през 2017 г., първоначално като диджей. Малко по-късно тя започва да се интересува от звуков дизайн, мастъринг и миксинг и това води към решението ѝ да запише звуково инжинерство през 2019 г.

Петте парчета в първото ѝ EP са продуцирани през 2020 г. и Kameliia ги описва като пълни с емоции, “всеки трак е индивидуален и има свой характер”. По време на пандемията тя прекарва свободното си време в студиото, където се забавлява, докато работи по бъдещи проекти с руския лейбъл Overbalance. “Самото EP ми отне няколко месеца и си бях решила, че лейбълът ще е Overbalance. Бях много щастлива, когато получих позитивен отговор”.

В рамките на петте парчета тя ни доказва, че усилията ѝ до този момент не са били напразни. Комбинирайки, страстта си към класическа пиано музика със знанията си за техно структурата и груува, българската продуцентка сътворява пет функционални и елегантни техно парчета. “Аз мисля, че успях да се изразя на сто процента чрез това EP”.

Траковете могат да се купят през bandcamp и призовавам да се използват на парти при първа възможност.


последни