.

Jamie XX – Gosh

gosh still1

gosh still2

Миналата година излезе едно доста приятно видео за парчето Gosh на Jamie xx. Въпреки че в него нямаше много екшън, а само бавничко се приближавахме към една измислена планета, то перфектно си пасваше с дълбокия бас, репетативния ритъм и космическите синтове от втората част на трака. Така че защо тракът имаше нужда от втори клип? Режисьорът Romain Gavras би бил достатъчен отговор, но този път – не баш.

Видеото за Gosh на Gavras е мега – има много добри локации, як кастинг, кадрите са силни и все ако си пуснете видеото без звук, и на мястото на Gosh сложите Hold Tight или The Rest Is Noise – два също доста яки трака от последния албум – те също ще си паснат доста добре (а след няколко промени в монтажа – съвсем).

Клипът няма отличаваща се идея и сюжет, и по-скоро въздейства с картинка и се опитва да предава усещания, с което перфектно вече се справи видеото на Erik Wernquist от миналата година. Дразнеща е и самоцелността на моменти, като например вкарването на Subaro-то ни в клин, ни в нищо, макар че манията на Gavras по колите е ясна още от видеото за Signatune на DJ Mehdi.

От албум с 11 парчета, едва 3 имат видеоклипове. Толкова ли Gavras не си харесва нищо от останалите? Може би по-важното е да хванеш парчетата от класациите, което ако е така, е по-скоро тъжно.

И все пак, това е просто видеоклип за песен – забавлявайте се.

подобни

последни