.

Impérieux – I Dreamed Of You Last Night, Twice EP

Българският електронен продуцент Алпер Дурмуш aka Impérieux продължава да развива отношенията си с лейбъла Sum Over Histories на германците Frankey & Sandrino. Тракът му Mehmed, с който придобива популярност през 2019 г. излезе оттам, след това EP-то му от 2021 Modus Operandi, а сега и най-новото му издание, четири парчета под името I Dreamed Of You Last Night, Twice.

Новите тракове на Impérieux следват неговия вече изграден стил на вглъбен и емоционален дийп хаус. Те са мелодични, но, както вече е типично за него, включват и неконвенционални звуци, което помага на парчетата да си изградят характер, вместо да потънат в този силно експлоатиран жанр. EP-то се движи по границата с клубния звук, но сякаш са създадени за индивидуално, усамотено преживяване. С изключение може би на последния трак, Breaking a Cycle, който градира възходящо в продължение на пет минути, преди да успокои атмосферата и да свали енергията си.

От лейбъла се включват отново със сериозни похвали: „С артистични заложби, които са не просто редки, а направо уникални, той не просто има какво да каже, а винаги успява да намери перфектния начин да го направи.“

I Dreamed Of You Last Night, Twice може да се поръча, включително и на винил, през bandcamp или да се слуша в Soundcloud и Spotify.

подобни

последни