.

Iliyan Tomov – Internally Unbalanced

Вторият HIVEMIND вече е налице и идва от съорганизатора на българския техно лейбъл, Илиян Томов.

Музиката винаги е била част от живота на Илиян и е изкуството, от което изпитва най-голямо удоволствие. Влиянията му варират жанрово, но най-голям отпечатък върху неговия подход към техното оказва Ричи Хоутин, споделя Илиян в интервю за similemusic.

Internally Unbalanced Scale е неговото най-ново EP и се състои от три парчета, a дизайнът на обложката следва досега познатата ни естетика от подкаста и първия Hivemind. Отварящото парче Problem_27.АА започва с градиращ груув, дължащ се на непрестанната игра между хатове и клапове. Само въпрос на време е да можеш да усетиш и тялом пулсиращия бас в подходящата клубна атмосфера.

Ethernal Brotherhood e oще едно функционално техно парче. Вдигащо темпото, то те вкарва от самото началото в танцувално настроние с помощта на плътния си кик и игривите си перкусии.

Затварящият Order Your Chaos намаля темпото, но не и интензивността. От една страна, силният, но този път леко забавен кик внася доза тъмнина, а комбинацията от ненатрапващи и леко променящи се хатове отново цели да вкара постепенен суинг в бедрата ти. От друга страна, мелодичните синтове и брейкове действат хипнотично, подтиквайки те да се изгубиш в хаоса на звука.

Като цяло, трите парчета от Internally Unbalanced Scale нямат приложение без нужната зала и саунд система, за съжаление, както и много други в днешно време. В правилните условия обаче, вярвам, че те биха свършили добра работа не единствено за танци, но и в това да предадат един доста специален характер на техното. А именно потенциалът на звука да действа деструктивно, помагайки ти да премереш вътрешния си дисбаланс – друга тема за една по-философска дискусия, която също се крие в интерпретацията на заглавието на дигиталния албум.

Internally Unbalanced Scale e вече официално на всички големи музикални платформи – beatport, Soundcloud, а аз споделям и трите парчетата на Илиян Томов от bandcamp тук, за да се опиташ да си представиш какво би било да ги усетиш на парти.


подобни

последни