.

GusGus live in Sofia

gusgus

Исландската електронна банда GusGus, които изкараха новия си албум Mexico преди дни, ще дойдат в България на 11 декември. Организатори на събитието са хората от EventEase, които доведоха изпълнители като Belleruche, Nightmares On Wax, dj Food и Jimmy Edgar.

Това може да се възприеме и като второ посещение на GusGus в България. През 2011 г. във Военния клуб в София гостува един от основните членове на бандата Stephan Stephensen a.k.a. President Bongo, по покана на DJ Book. Тогава той е пускал само dj set, така че сега събитието ще е много по-силно (пък и аз не отидох тогава…).

GusGus започват турнето си по случай Mexico на 30 август в Копенхаген. Спирката в София все още не е обявена на сайта им, но най-вероятно ние ще сме след партито в Братислава на 7 декември. Локацията на събитието също все още не е ясна, но това е естествено при такъв дълъг срок. Билетите обаче вече са в продажба – предварителните са по 20 лв., само в магазин Яко на ул. Граф Игнатиев 43 (в безистена до Subway), a стандартните са по 25лв. в мрежите на Eventim.bg и Ticketportal.bg.

Тук може да се гледа последното им видео Crossfade, a ето и един 13 минутен тестдрайв на албума Mexico.

За повече информация – Facebook страницата на събитието.

подобни

последни