.

GusGus – Featherlight

Lies Are More Flexible ще бъде името на новия 10-ти албум от GusGus, който трябва да излезе през есента. Исландците пуснаха първия сингъл от него заедно с видеоклип, който ни дава представа за звученето му и явно няма да е много далеч от Mexico (2014 г.). Featherlight ще бъде и песента, с която бандата ще открива своите концерти по време на турнето, от което, както може вече да сте чули, и България ще бъде част.

GusGus бяха в София през 2016 г., 2014 г., а също и през 2011 г., ако броим dj сета на Stephan Stephensen aka President Bongo, но сега ще разнообразят и ще идат до морето. Концертът този път ще бъде при Kite Bar Градина на 11 август. Организатори са Eventease и тяхната инициатива Nordic Soundscapes, а хората, които ще открият и закрият с dj сетове са Sayulke и Мартин. Те вече няколко пъти държаха клуб Tell Me с хора до 6-7 ч. сутринта точно с Nordic партитата. Този път обаче ще има и изгрев.

Билети за събитието може да се купят на промо цена от 25 лв. в магазин Яко в София, ул. Граф Игнатиев 43 както и от самия Kite Bar, а след тяхното изчерпване цената ще бъде 30 и 35 лв. от мрежата на TicketPortal.

Featherlight може да се купи и слуша в общо три версии, една от които инструментална и леко удължена, през bandcamp. Ето го и видеото.

подобни

последни