.

Gabriella Vergilov – I Can’t Stop EP

Габриела на фестивала Ampere / снимка: Jan Steylemans

Вече сме споменавали колко тромав може да бъде процеса по пускане на нова музика от страна на лейбълите и как понякога минават от месеци до години между момента на създаване и на издаването на продукция. Такъв е случаят и с EP-то I Can’t Stop на Габриела Вергилов. Цялото издание е готово още през 2016 г., с изключение на Everybody Loves Bobo, което е добавено впоследствие. Чак сега обаче може да слушаме четирите трака онлайн.

И все пак музиката вече е успяла да стигне до хората по други канали. Две от парчетата са въртяни от B.Traits по BBC Radio 1, по NTS Radio от ADIEL и по Red Bull Radio. Вече са пускани и в клубове, включително и в Berghain от артисти като Nina Kraviz, Tijana T, Etapp Kyle и Anastasia Kristensen.

Горе-долу това е пътят, който музиката в I Can’t Stop изминава преди да стигне до датата си на излизане – официално 25 ноември. Траковете обаче вече може да се слушат в bandcamp, а след това и по останалите дигитални канали. Нещо друго, което очакваме е и излизането на видеоклипове за два от тях.

подобни

последни