.

DJ Seinfeld оставя lo-fi звученето на заден план в новия си албум

DJ Seinfeld придоби популярност със своя отличителен и нишов lo-fi хаус звук и за пет години успя да се разпише на основните позиции за един електронен артист – DJ-Kicks микс, Essential Mix, пускане на музиката му от диджеи като The Blessed Madonna, Гърд Янсун и даже Aphex Twin, ремикси за имена като Honey Dijon, Джордж Фиджералд и Disclosure, собствен лейбъл, обикаляне на световните фестивали и клубове. Неговите сънародници толкова го обичат, че даже аудио архивът на Шведската кралска библиотека държи копие на EP-то Galazy. Затова може би е било въпрос на време да остави назад суровият lo-fi звук и да поиска да покаже пълните си способности на продуцент с изпипана продукция.

Така стигаме до U Already Know, първият сингъл от предстоящия му нов албум Mirrors. Парчето е шлифован диско химн, с вайб, който обикновено чуваме от неодиското на съседна Норвегия. „Намирам се на много различно място в живота си, затова и музиката ми ще бъде различна,“ коментира DJ Seinfeld в Инстаграм.

Тази разлика в началото породи не най-приятното учудване, защото причината да харесвам DJ Seinfeld, като много други хора, предполагам, беше именно дефектният вайб на lo-fi продукцията му, фактът, че не звучеше технически-идеално и гладко като останалите продуценти. Сякаш точно това му позволяваше да бяга и от масовото хаус звучене и да намери свой характер. С доста класическото нео/итало диско на U Already Know той сякаш го жертва. И все пак предстои да се чуе целият албум, Mirrors, който ще излезе на 3 септември и ще „докосва всичко от UK геридж до даун темпо хаус, ембиънт, брейкс,“ както споделят от лейбъла Ninja Tune

подобни

последни