.

Dimitar Georgiev – Bratan EP

Димитър Георгиев е едно от лицата зад парти организацията Stamina. Преди няколко дни излезe дългоочакваното му EP Bratan за лейбъла Corpus Black Records, а аз се свързах с него, за да ни разкаже малко повече.

Фокусиран върху по-тежкия спектър на електронното звучене, Димитър успява да си спечели редица фенове както на местната, така и на международната техно сцена. Живее във Виена, където има щастието да пуска до редица големи техно артисти като Ancient Methods, VTSS, Dax J, Phase Fatale, Sleeparchive и Remco Beekwilder. Издава своя музика за лейбълите Mainmise Records, Code Is Law и Decoy Records и не малко от парчета му проникват и до залите на едни най-ценените техно клубове и фестивали. За това помагат и неговите музикални и лични приятелства, които е изградил през годините, с артисти като Dax J, например.

Парчетата от EP-то Bratan са подходящи за техно маратони. Създадени преди пандемията, те са вдъхновени от “чувства и случки през 2019 г.”, които Георгиев е изпитал, а имената им са свързани с определени личности, появили се “с добро и зло в живота” му.

Отварящото тъмно ембиънт парче с индустриални елементи Wound е наслоено с убийствена доза емоция, която можеш да почувстваш от началото до края му. Останалите три парчета са си “banging” техно, което за съжаление трудно можеш да усетиш истински без силна саунд система.

Георгиев разбира, че по време на локдауна това не е възможно и смирено споделя: “Успях да намеря, сред всичкия хаос около пандемията, доста спокойствие и свободно време, което ми спомогна да завърша много мои музикални проекти. Самотата не ми е чужда, та за момента вярвам, че се справям доста добре”.

Поглеждайки напред с позитивна нагласа, Димитър също обявява публично за първи път, че скоро ще стартира свой собствен лейбъл, чийто каталог няма да бъде единствено в дигитален формат. “Към края на годината ще има и няколко интересни ремикси от популярни артисти” е единственото, което Димитър ни загатва.


подобни

последни