.

LMNTL на Clouzer – първо ЕP от новия берлински лейбъл Distant Gaze

Базираният в Берлин продуцент и диджей Clouzer е част от парти колектива LMNTL, на който очевидно е кръстено и EP-то, и основател на пресния лейбъл Distant Gaze. След дебютното си EP, издадено от добре познатите NEIN Records, Clouzer се връща с колекция от четири трипи парчета, едно от които идва със стабилен ремикс от Sestrica.

Sestrica или Женя Матвенко е руска продуцентка и диджейка, описвана като “една от най-жизнените и уникални женски изпълнителки на брейкбийт сцената”. Тя е и резидент в събитията на колектива M Division, които пък са организатори на Gamma Festival. Звученето ѝ, често тъмно и мистериозно, същевременно чистосърдечнo и дълбоко, е като еклектична смесица от нежност и свирепа безмилостност. 

Clouzer и Sestrica са свързани от факта, че и двамата се кефят на електро, брейкбийт и мръсен бас. Женя сподели пред нас, че преди Clouzer да я потърси, е била в период, в който се е чувствала дистанцирана от музиката и буквално се е молила да открие вдъхновението отново. Точно тогава той ѝ предлага да направи ремикса на парчето му Elemental. По онова време, тя вече е имала започнат трак под името Entreaty, който решава да слее с този на Clouzer.

Преработката на Sestrica вкарва в иначе по-суровия звук на Elemental типичния за нея бушуващ, емоционален заряд, който се носи върху плътна бас линия. Резултатът е вълнуващ трак, на който по-меланхоличните и чувствителни персони направо биха избухнали. 

последни