.

Cio D’or – Physical video community Fluidum III.

Cio D’or е диджей, продуцент и „кралицата на хипнотизма“, както Resident Advisor я наричат. Пет години след Аll in All, излезе и новият ѝ албум, озаглавен Fluidum III, отново през лейбъла Semantica. Cio е от артистите, които се противопоставят на състезанието за популярност заедно с имена като Donato Dozzy, Peter Van Hoesen, Samuli Kemppi и Pendle Coven. По случай албума, реших да ви запозная по-подробно с нея.

Cio живее в Кьолн, който нарича „приятен, но малък, пълен с клики, всеки се познава“. В същото интервю за Resident Advisor от 2009 г. тя признава, че възможността ѝ да пътува до различни дестинации и да се запознае с уникалните им музикални черти е оказало голямо влияние върху нея като саундархитект. Затова тя записва и архивира най-различни звуци от пътуванията си: „Семплирах мотоциклети в Ню Йорк, индустриални звуци в Мюнхен, веенето на знамена в Турция, шумове от улиците на Хонг Конг“.

Музиката на Cio може да се опише като минимъл/дъб/хипнотик/ембиънт техно с меланхоличен и кинематографичен характер. Още през 2009 D’or споделя: „Опитвам се да направя тази музика да звучи безкрайно, за мен това е нещо, което никога не спира, по същия начин, по който Земята винаги се върти“ .

Въпреки любовта ѝ към пътуването, миналата година Cio D’or обяви, че спира да лети за участия, докато не бъде разработен вариант за екологично гориво за самолети. Новият албум Fluidum III затвърждава нейното изявление, тъй като основната му идея се базира на дъжда или по-точно на липсата на дъжд.

Fluidum III, както и останалите нейни произведения ѝ отнемат значително време. Тя визуализира проектите си предварително и се фокусира да усъвършенства всеки индивидуален звук, докато го получи такъв, какъвто си го е представила.

В новия си албум, Cio ни представя нови звукови пътешествия, изпълнени с нотки от любимите ѝ архивирани семпли. Използва звуци като течности, дъжд и кръв, и споделя: „С Fluidum III искам да напомня, че без дъжд всичко на тази планета ще загине. „

Споделям трака Celestial I, но ви препоръчвам да усетите нейният добре аранжиран минимализъм от начало до край.

подобни

последни