.

CONCEPTUAL – Ossigeno 1​/​2

Най-новото издание на испанския лейбъл Semantica e дело на артист, който е познат на голяма част от българските техно фенове както с музиката си и лейбъла си DUNA, така и като създател на международния колектив Friendship Collective. Въпросният човек се казва Симоне Скардино, познат най-вече като Conceptual.

Изданието, което Conceptual пусна съвсем наскоро за Semantica се казва Ossigeno 1​/​2. В рамките на шест трака успяваме да чуем добре развитият специфичен звук на Симоне, който се дължи на осем години отдаденост и еволюция в студиото. Парчетата са с невероятни мажещи и на моменти интензивно режещи модуларни синтове, допълнени от нежни, но наситени и уверени перкусии. Цялостно албумът представлява поредното уникално мистично стерео изживяване, предоставено от Conceptual.

Симоне е интересна и комплексна личност със силен глас, който се стреми да „промотира“ по-чисти ценности в днешната техно сцена и да насърчи артистите да експериментират. Затова освен, че споделяме първата част от Ossigeno по-долу, ти споделяме и малко от неговата философия: „Не следвайте хайпа, а създавайте изкуство – такова, каквото то е красиво за вас!“

подобни

последни