.

Добрите тракове 2019

През 2019 г. небрежният и волнонаемен екип зад Фонотеката е споделил малко над 250 поста. Това означава малко над 250 споделени трака. Макар че като броим албумите и EP-та, бройката нараства стремглаво.

По-интересното обаче е друго. Зад всяко споделено парче стоят по дузина изслушани, които не са стигнали до страницата. Тракове, които се сливат с еднообразния електронен шум наоколо, с асансьорната музика от електронната сцена. Причината е, че винаги сме се стремили да споделяме отличителни и качествени парчета, вместо да гоним количество. Да се ровим сред прес съобщения и в стрийминг платформи за поне едно ново нещо на ден, на което да се натисне бутона play.  

Разбира се, всичко това не означава, че не се случва да пропускаме силни тракове – ние сме известни с пропуските. Рисковете на работата в свободното време. 

Краят на годината е моментът, в който добрите изслушани тракове изкристализират в стегната селекция, която събира фаворитите на дежурните във Фонотеката – Цвета, Самуил, Джем и Скашо. А както и преди, и този път имаме гости.

Анна-Мария Хаджистоянова движи серията партита Истерика, която тази година доведе в България белградската диджейка и продуцентка Chorbika, а след това и емблематичния французин Cosmo Vitelli. Като диджей, а също и в селекцията ѝ тук, фокусът на Анна-Мария е върху итало и ню диско, електро и психеделичен саунд.

Димитър Йонков е един от основателите на софийската техно серия Stamina – събития, които представят техно артисти с по-твърдо звучене. През последните две години те доведоха тук хора като Stanislav Tolkachev, Phase Fatale и Codex Empire. Освен това Йонков пуска музика и продуцира под името Cardioactive. 

Шестимата се побраха в селекции от по десет фаворитни трака от 2019 г. Разбира се, че не бяха доволни от това условие, но такъв е животът – пълен с ограничения. За тези, които живеят със Spotify, направихме тази плейлиста. Приятно слушане на следващите страници. 

подобни

последни