.

Основателят на лейбъла NotYourType, Zlatin, с дебютен албум

Златин Градев

Почти измина една година от създаването на варненския лейбъл NotYourType и излизането на първото му издание – компилацията с тракове от Loopdeville, Sumrak, Dockoff, Toi и Zlatin. За това време лейбълът изкара 11 EP-та и компилации, а сега излезе и първият албум. Той идва от основателя на лейбъла Златин Градев.

Албумът на име Една мечта се състои от цели 12 парчета, създавани през последната година и половина. Отделно има и 13-ти трак за всички, които си купят изданието.

Парчетата в Една мечта следват звученето на лейбъла – дълбок и хипнотичен микро и минимъл хаус. Начупени бийтове и звуци са водени от космически и леко психаделични мелодии.

„Винаги съм имал желание да направя нещо по-различно и концепцията за това издание ми го позволи като включих парчета, които намират място точно в такъв тип издание, според мен. Това бе един период, в който бях решил да правя музика единствено и само за себе си. Споделях музиката си с малцина приятели с цел обратна връзка и до там, а енергията ми обвързана с публичното пространство бе съсредоточена върху новото ми начинание – лейбълът NotYourType.“

Освен, че продължава с изданията, лейбълът стартира и подкаст серия с миксове от артисти, свързани с него. Това е част от стремежа на NotYourType да дава поле за изява на повече артисти. Ето какво споделя Златин и относно работата си с лейбъла през тази една година: „Винаги се старая да правя всичко възможно артистите, които са ми се доверили да бъдат чути от правилните хора. По този начин, от една страна те биват оценени, от друга смятам, че се сформира една общност от хора с близки интереси и усещане за изкуство, каквато бе и целта около създаването на NotYourType.“

От крюто около лейбъла вече мислят за шоукейс събитие, както във Варна, така и в София, така че може да ги наблюдавате в Инстаграм.

подобни

последни