.

Trombobby – Andromeda

Точно преди година представих Trombobby – соло проектът на 24-годишния Божидар Василев, който тази седмица изкара и дебютния си албум Run.

Десетте beats/soul/nu jazz парчета са записани през ноември и декември 2017 г. с четирима гост-вокали: Десислава Андонова (Phutureshock), Лина Никол, Волен Милчев и Симеон Желязков, а също и с двама инструменталисти – бас от Евден Димитров за парчето О- и китара от Александър Славчев за This One Is 4 Dilla. Всичко останало е от Божидар – тромбони, синтове, вокални семпли, бийтове.

В някои от парчетата има и органични звуци – лъжици, дайрета, грайндер, щракания, като например във фаворитния ми трак Andromeda, който може да се слуша най-долу.

Run излезе през Sofia Beats – базираният в София колектив от диджеи и продуценти, който вече се развива и като лейбъл. Първото му издание дойде през ноември миналата година – EP-то Heatwave на Low Heat aka Боян Бойчев (познат доскоро като Infragreen).

Представянето на албума на Trombobby ще бъде този петък, 2 февруари, в малката зала на Mixtape5. Ето го събитието във Facebook. Run може да се слуша както в bandcamp, така и в Spotify.

подобни

последни