.

Techno Experimental Radio Launch

Threads е ново онлайн радио, стартирало в началото на тази година и базирано в Лондон, което представя „уникална и разнообразна селекция от музика, както и платформа за социално, политическо и комедийно съдържание“.

Threads* (тоест със звездичка към името) е втори канал на радиото, със студио в Берлин, което ще включва предавания от различни точки по света. Идеята е за глобална станция с локален фокус и затова местните предавания ще се идентифицират с точен район, вместо с град. Чешкото предаване например е Threads*Vinohrady – квартал в Прага.

От днес стартира предаване и от София, и по-точно Threads*Mladost, където са местните водещи – Ясен Георгиев и Станислав Генадиев от RoboKnob. Момчетата ще разполагат с два часа, в които ще представят местната сцена.

Първото предаване ще започне с едночасов сет от Станислав и проекта му Hypnos с музика от martu, KANZ, V-Stok, Neytral, Evitceles, Стефан Панев и Roboknob. През втория час ще има интервю с берлинското дуо Discoboxer, което беше в София през октомври миналата година, по покана точно на Ясен и Гендата.

TExR ще се излъчва веднъж месечно, а следващите две предавания ще са съответно на 19 март и 16 април. Предстоят интервюта и сетове от български артисти, както и включване от още едно дуо от чужбина.

Ясен и Гендата искат да отворят ефира за музика от български артисти, затова може да изпращате ваши записи на texnrad.io@gmail.com

TExR започва тази вечер от 23 ч. българско време и може да се слуша на сайта на Threads, а още инфо има във Facebook събитието.

последни