.

Steve Bicknell – 27

Стив Бикнел е английски продуцент с над 25-годишна история, преживял редица назабравими моменти в едни от най-силните години за електронната сцена в Англия. Той има възможността да бъде резидент на едни от най-масивните рейвове в покрайнините на Лондон от края на 80-те и началото на 90-те, а по-късно стартира и промоутърската организация LOST заедно с Шири Рашит.

За 25-годишната си история LOST организират партита къде ли не и канят имена като Робърт Худ, Джеф Милс, Basic Channel, Марк Брум, Андреа Паркър, Люк Слейтър и много други. LOST e първата серия партита, която се води от идеята за минималистични и сурови елементи, подобно на техно музиката от 90-те. DIY култура, тухлени стени, бетон или както самият Бикнел го определя: „фокусът е върху музиката без разсейване, дълбока, тъмна кутия, където можете да се изгубите в звука.“

През 1993 г. Стив и Шири стартират лейбъла Cosmic Records, а Бикнел издава първите си EP-та през него – три последователни издания, с разпределени в тях тракове, озаглавени от 1 до 12. Двайсет и седем години по-късно, на 27 септември, лейбълът KR3 преиздаде Track 12 от EP-то Flame In Darkness. Новото издание включва и преработки от Jing, Metro Skim и Heartless.

От лейбъла споделят: „27 символизира пресечна точка между миналото, настоящето и бъдещето на техното. Музиката е там, за да ни напомни, че времето се движи в кръг, нищо не е неподвижно и всичко се развива.


последни