.

Sonder presents Magda, Maxi Storrs & Blotter Trax

На немски думата Sonder означава Специален. Преди около седем години тя е използвана като неологизъм в речник с термини за неописани досега емоции. Срещу нея там пише: осъзнаването, че животът на всеки случаен човек около теб е толкова богат и комплексен, колкото и твоят.

От тази събота, Sonder е и името на нова серия партита, които ще обогатят значението на думата. Концепцията на Sonder интерпретира философията, че всички ние сме свързани помежду си и че всеки от нас е детайл от нещо по-голямо и съвършено и ни призовава да бъдем отворени един към друг.

Magdalena Chojnacka aka Magda

Новата серия партита ще се случва не повече от три пъти годишно и ще кани еклектични артисти от цял свят като ще се фокусира върху изпълнения на живо – електро, хаус и диско. Лайв сетът на първото издание ще бъде от Blotter Trax – общият проект на Magda и TB Arthur.

Родената в Полша, отраснала в Детройт и базирана в Берлин продуцентка Magda се връща в София десет години след първото си гостуване тук. И докато първият път е част от Метрополис като „първата дама на минимъла“, сега тя идва с експерименталното звучене на Blotter Trax в уютната декадентска атмосфера на Studio EW. Дуото в момента работи върху албум, така че лайв сетът в събота ще бъде почти изцяло с неиздавани досега парчета.

Освен изпълнение на живо заедно с TB Arthur, тя ще направи и диджей сет, а с такъв ще се включи и американският продуцент с гръцки корени Maxi Storrs. Той е често на сцената в берлинските Katerblau, Club Der Visionaere и Hoppetosse, както и в емблематичния Robert Johnson в Офенбах.

Maxi Storrs

По случай идването им в София, Magda и Maxi Storrs направиха плейлист за Фонотеката с общо два часа музика – стилово еклектичен, но супер консистентен като вайб. Селекцията на Magda включва артисти от Manfredas до експерименталната уейв банда The Flying Lizards, а Maxi Storrs е подбрал ветерани като Juan Atkins и Boo Williams.

Ето и няколко думи от Magda: „Създадохме този плейлист заедно с моя приятел Maxi Storrs, за да покажем нашите разнообразни вкусове и влияния. Включих и един скорошен трак от моя лайв проект с TB Arthur Blotter Trax. Искам да кажа колко съм развълнувана да се върна в София след толкова години и да свиря в толкова специално и интимно място като Студиото.“

Повече за Sonder 001 във Facebook събитието.

последни