.

Simian Mobile Disco – Caught In A Wave

Murmuration е свръх координираното движение на огромно ято птици, предимно скорци – онези струпвания във въздуха, които образуват рандом облачни форми, само за да се сменят френетично след секунда. Така може да се нарече и полетът с 1218 дрона по време на откриването на зимните олимпийски игри в Южна Корея от началото на месеца.

Murmurations е и името на предстоящия нов албум на двамата англичани от Simian Mobile Disco, който ще излезе на 11 май. В описанието за него се споменава, че в звученето му може да се открият нотки от българска хорова музика. Най-вероятно става въпрос за далечна препратка, заради участието на британския Deep Throat Choir, който миналата година беше сравнен с Мистерията на българските гласове от английската преса. По-скоро пресилено сравнение, от което момичетата споделят, че са поласкани.

Deep Throat Choir участва точно в първата песен, която получава клип от албума – Caught In A Wave. За видеото са отговорни хореографката и режисьор Kiani Del Valle и режисьорът Sander Houtkruijer. Двамата работят в същата конфигурация и по видеоклиповете Nespole за Floating Points и Peak Magnetic за Clark, което пък беше един от Добрите клипове във Фонотеката за 2017 г.

подобни

последни