.

salute – lyali

Има едно видео отпреди няколко години, в което 18-годишният salute разказва как на 13 г. нелегално си сваля Fruity Loops, защото супер много иска да разбере как се прави електронна музика, но няма кинти. През това време супер неуверено кърши ръце, първо, защото му е неловко да говори пред камера и второ, защото всъщност тогава живее в Австрия, където пиратството си е тегаво занимание. И бързо добавя, че все пак впоследствие техните са му купили софтуера. С две думи, salute е супер скромен пич, който в момента е на 23 г., но вече е набрал популярност с геридж музиката, която прави.

salute се казва Феликс Няхо и е роден във Виена, където родителите му емигрират, подобно на много други, в търсене по-добър живот. И както обяснява – техните са искали да стане адвокат или доктор, а той прави музика на лаптопа си. Обаче като ще правиш UKG, по-добре да си в UK и така той вече живее в Манчестър.

В началото на миналата година salute пусна минимикс за предаването на Ани Мак по BBC Radio1, а този юни тя излъчи и един от последните му тракове, Matasa. Сега той сподели ново EP под името lyali – три бързи и енергични парчета с измити вокални семпли, а вторият трак Glamour Loop носи малко от хаус звученето на Four Tet.

последни