.

Rival Consoles – Vibrations on a String

С изданията си от последните години Раяън Лий Уест aka Rival Consoles се опитва да се отдели от влиянието на компютъра. Докато композира предстоящия си албум Articulation, например, той рисува обекти, форми и повтарящи се елементи на хартия.

Мисля, че често електронната музика има трудности да каже нещо цялостно, защото технологията и продукцията могат лесно да се превърнат в пречка за това. Според мен целта на много от електронните продуценти е да намерят баланс между визията за една идея и мощта на възможностите на компютъра. Със скица на хартия можеш да композираш и преосмисляш идеи без технологията да ти се изпречва, така че за мен това е много полезно средство, което освежава процеса.“

Новият албум ще излезе на 31 юли, като през май беше пуснато едноименното парче от него, а сега точно излезе нов трак Vibrations on a String.

Междувременно Rival Consoles качи онлайн и парчето, което е композирал за епизода на Black Mirror – Striking Vipers. По-малко от три минути атмосферичен ембиънт, който може да се слуша в Soundcloud.

подобни

последни