.

Puma & The Dolphin се завръща с Phantom Impulses EP

Февруари ни носи нова музика от Puma & The Dolphin – самостоятелният проект на Нико Стенски, добре познат на софийската сцена като 1/2 от дуото 1000names.

От зараждането си през 2015 насам, Puma & The Dolphin има 2 дългосвирещи албума и 3 EP-та за лейбъли като Wtf is Swag, Invisible Inc, Chambre Noire и Oddball Fantasies.

С Phantom Impulses той се завръща към глазгоуския Invisible Inc. и инжектира заразителна жега в първите дни от най-студения месец. EP-то се състои от 4 трака, които бих описала като психеделичен лефтфийлд дъб. Дебели, монотонни бас линии задават хипнотичен фон на палави перкусии, обскурни речитативи, цветни мелодии и причудливи звуци, които изненадващо изскачат оттук-оттам и ни карат ту да въртим ханш, ту да клатим глава.

Не сме сами – JD Twitch (Optimo) включва откриващото Golden Coast в последното си предаване за Ransom Note по Kiosk Radio. I’m Just Too Shy пък е добре познато на ценителите на игривото даунтемпо от компилацията на DJ soFa – Elsewhere CDXLIV за белгийския лейбъл Crevette Records.

Изобщо, новата година започва вълнуващо за Puma & The Dolphin след като през декември тракът му Morning Plants беше включен в кампания на Louis Vuitton. А от това готино интервю научаваме, че предстои да издаде и нов ембиент албум. Ще се ослушваме.

подобни

последни