.

Подкаст еп. 2: Христо Пенчев – Risto

“Винаги ме е кефело да има някакъв challenge в пускането и да не ми е измислено в главата, а да има по-рискови неща.”

Христо Пенчев или Risto е човекът, с който си говорим във втория епизод от подкаста на Фонотеката. Той е един от тримата основатели на техно серията събития [бетон], както и човекът, който движи подкаста Mellow Sounds. Risto е диджей, който е пускал от мазета и халета, до по-барнати сцени като фестивала Horizon, а от него беше и закриващия сет на първото българско издание на Boiler Room. 

Отдавна ми се е искало да представя Risto и да говорим за дългите години, през които е развивал диджей таланта си и ето че вторият епизод от новия подкаст е точният момент.  

С Risto си говорим за началото му от Сливен, Несебър и Слънчев бряг, до идването му в София. Говорим за още едно култово място от близкото минало на софийския алтернативен клубен живот – Влайкова. За пускането с “чувство за хумор” – да вкараш нестандартен трак, който може да се отделя от сета, но успява да уцели настроението на публиката. 

Говорим си за срещата на Ристо с Филип Георгиев Phlp. и Йордан Грозданов Linear Output и за основаването от тримата на [бетон]. За това защо на едно парти трябва да е тъмно и задимено. За наблюденията на Ристо за партитата преди и след пандемията и защо хората излизат. Но за съжаление не ми даде да пуснем от неговите снимки от клуб Влайкова. 

Трима артисти, които Risto препоръчва да чуем:
1. Dali Muru & The Polyphonic Swarm
2. Group Rhoda ака Mara Barenbaum
3. Linear Output aka Serpent 500

Освен в Spotify, подкастът на Фонотеката може да се слуша също и в Apple Podcasts и Google Podcasts.

Както винаги, ако имате предложения или оплаквания, пишете смело на podcast@fonotekaelektrika

Подкастът на Фонотеката е реализиран с финансовото съдействие на Национален фонд Култура.

подобни

последни