.

Paul Frick – Karamasow

Paul Frick прави музика от над 20 г. Роден е в Берлин и има класическо образование, като му е преподавал композиторът и диригент Friedrich Goldmann (бащата на Stefan Goldmann). През 2009 г. с колегите си Daniel Brandt и Jan Brauer основават техно-акустичната банда Brandt Brauer Frick. Чак тази година обаче германският музикант и продуцент ще изкара дебютния си солов албум – Second Yard Botanicals.

Албумът излиза през Apollo Records, които го описват така: „Силно еклектичен албум, който отразява класическия опит на Frick, както и любовта му към електрониката и хип-хопа“. Изданието включва голям брой инструменти и теренни звуци, като е записано в студиото на BBF в Нойкьолн.

Paul Frick добавя: „Дума, за която понякога си мислех е Alltagspoesie – поезията на всекидневието. Мисълта, че независимо колко малки или маловажни са нещата и хората, те – или ние – всички сме част от един друг и от едно цяло. Фактът, че половината от произведенията в албума са кратки миниатюри има връзка с това.“

Първото парче от Second Yard Botanicals, което може да слушаме, е Karamasow. Албумът ще излезе на 3 август и ще може да се слуша и купи през bandcamp.

Снимка: Yvonne Schmedemann

подобни

последни