.

Три спектакъла от One Dance Week, които искаме да видим и чуем

Свободно падане | Хореография: Марион Дърова | Музика: Климент Дичев

Намираме се в средата на програмата на фестивала за съвременен танц One Dance Week, чието 14-то издание се провежда в момента в Пловдив и ще продължи до 5 юни. Тази година той ще покаже единайсет спектакъла от Азия, Африка, Европа и Южна Америка. Всеки път фестивалът успява да представи както танцови, така и музикални тенденции от целия свят. Тази година има три спектакъла, които искаме да гледаме.

Свободно падане

Свободно падане | Хореография: Марион Дърова | Музика: Климент Дичев

Започваме с българския спектакъл Свободно падане. Хореографията в него е дело на Марион Дърова, а музиката идва от Климент Дичев. Kliment е познат с IDM, ембиънт и транс диджей сетовете си, а също и с продукцията си. Може да си го слушал и в общия му проект с Михаил Стоянов Cinnamint – IDMT.

Свободно падане се играе на 20 май от 19:30 ч. в зала Борис Христов. В спектакъла участват Жана Пенчева, Мартина Апостолова, Николай Марков, Пламен Кънев, Цвета Дойчева, Яница Атанасова. Визуалната среда е от Викенти Комитски, а костюмите от Рая Кърпачева.

Бизон

Португалският хореограф Марко да Силва Ферейра е известен с преплитането си на уличен и съвременен танц, като корените му са в хип-хоп музиката. В спектакъла си Бизон той работи по музиката заедно с Руи Лима и Серхио Мартинс, които, освен музика за пърформанс, кино и театър, правят също и експериментална клубна музика под името Ekco Deck.

Бизон се играе на 5 юни от 18 ч. в Дом на културата Борис Христов.

Това е танц!

Танцовият стил Passinho се ражда на фънк, брейк и хип-хоп партита във фавелите на Рио де Жанейро. Той е представен в спектакъла на Танцовата компания на Сао Пауло, под името Това е танц! Звукът е ударен, енергичен и нахакан.

Това е танц! се играе на 22 и 23 май от 19:30 ч. в зала Борис Христов.

подобни

последни