.

NDK Projection Mapping + Theremin

Interactive Projection Mapping

Виждали сме всякакви 3D mapping-и, но никога не сме виждали теремин на живо. Още по-малко пък някой да свири на него. А ние да му се пробваме – хептен. Планът е това да се промени тази вечер, пред НДК.

Точно в 21:31 ч. фасадата срещу главната алея ще бъде осветена от проекта на визуалния артист Полина Герасимова, създател на студиото Poliforma.

_MG_8697_smallВчера вечерта бяха последните приготовления по проекцията

В него има няколко доста интересни момента – единият е, че ще може да се контролира от публиката. Това ще става чрез аудио пулт, с който ще може да изменяме съпътстващата музика, което пък ще изменя визиите. Другият е, че това ще може да се случва и като опитваме да издаваме звуци с поставения на място теремин – музикалният инструмент изобретен от руснака Леон Термéн за, както ни учи филмът Elektro Moskva, КГБ.

Тереминът е супер сложно нещо за свирене, така че се откажете да правите хитове от първия път, но пък събитието ще бъде открито от Димо Стоянов (П.И.Ф.), който преди няколко години си поръчва специално изработен за него теремин и така, с много мерак, успява да го овладее.

_MG_8706_smallДъждът започна с началото на тестовете и приключи с края им

Проектът е по случай откриването на Салон на изкуствата 2016. Ще започне в 21:30 ч и дано не вали, защото ще е тъпо. Тук са посочени подходящите места за наблюдение:

NDK mapping spots

За повече информация – събитието във Facebook.

3d-kinking


Снимки: Екатерин Евстратиев

последни