.

Няколко думи от Local Suicide за новото им EP You Are Mine

Local Suicide
Макс и Дина / Local Suicide

Нисък bpm, мрачни вокали, тежки бас линии – идеалната ми представа за звука в задимен клуб. Това е основната част от последното EP на базираното в Берлин дуо Local Suicide – You Are Mine. Звученето е най-отчетливо в едноименния трак и в мазния хит Naked And Confused. Новото издание е в колаборация с немския артист Skelesys и излиза през лондонския лейбъл Snap, Crackle & Pop с два по-раздвижени ремикса от KVB и Autumns.

Дина и Макс ни разказаха, че началото на колаборацията със Skelesys се случва на среднощна сесия в студиото им след случайна среща на парти в клуб Griessmuehle. „Решенията късно през нощта не винаги са добра идея, но в този случай магията се получи.“ – споделят от дуото. Тримата артисти бързо се напасват и създават първият им общ трак, а именно You Are Mine. Следват останалите парчета от EP-то, а и редица други, които предстои да чуем скоро.

Използвах разговора, за да ги попитам и за името им. Оказа се, че в началото те са били банда на име Local Suzie, но след като се разпадат, основните членове Дина и Макс продължават като диджеи. Те решават да запазят поне социалните мрежи на бандата (ха, по онова време всъщност е само MySpace) и сменят няколко букви. Получава се симпатичното Local Suicide, с което са си и до днес, макар че обмислят да го сменят.

„Не сме го вземали на сериозно. Звучеше ни забавно, нещо като да убиеш проблемите си на дансинга.“

Дина всъщност е от съседен Солун, където започва диджейската си кариера под псевдонима Vamparela. Двамата често се отбиват натам да се видят с приятели, а и за някой друг гиг. Решихм да ги попитам как намират развитието на тамошната сцена.

„Солун не е най-клубният град, въпреки че положението се подобрява все повече с годините. Новото поколение е все по-активно и бавно променя средата. Възникнаха няколко нови колектива, канещи изпълнители от Европа, което е много обнадеждаващо. А и може би най-добрият гръцки електронен фестивал, Reworks, се провежда в Солун.

Тримата със Skelesys продължават работа в студиото и обмислят съвместно турне с лайв изпълнение скоро. Дотогава можем да слушаме EP-то You Are Mine тук.

подобни

последни