.

Lindstrøm Live in Sofia

Lindstrøm 2015 1 photo by Lin Stensrud

За всички, които са си почивали от интернет през последните 2 седмици – Hans-Peter Lindstrøm ще бъде тази вечер в София за изпълнение на живо. Легендарният за скандинавската електронна сцена dj и продуцент ще бъде тук за откриването на тазгодишното издание на DOMA Art Festival с тема Нордика. Мястото е добре познатия и концептуален за случая хладилен завод Мраз на Сточна гара (ул. Индустриална 11).

Това е супер повод да си припомним един от най-яките видеоклипове на Lindstrøm – Vōs-sākō-rv. Дело норвежкия режисьор Kristoffer Borgli, то е част от късометражния му филм Real Life Experience. Клипът започва с едно от двете участващи момичета, което чете sms, с горе-долу следния превод:

„Здрасти Kristoffer, помолихме те да направиш музикално видео за Vōs-sākō-rv, но вместо това направи видеото Real Life Experience, което включва всички други песни от албума, само не и Vōs-sākō-rv. Може би ти би могъл да използваш кадри от Real Life Experience, за да направиш видео за Vōs-sākō-rv.“

Самият филм може да се гледа в този стар пост от Фонотеката.

Партито ще започне с Disco Comrades – Clipper, Emil Doesn’t Drive и Niki Phoenix, емблематични фигури за софийския клуб Жул Верн. След Lindstrøm ще се включи и новото българско дуо Vurcolac & Ugly Fox. Това са Васил Илиев и Антония Пашова, съответно графичен и моден дизайнери по професия. Откакто започват да пускат от средата на 2014 г. може да сте ги засичали на места като Fridge и Tell Me Bar.

Началото на партито е от 21 ч., а входът е 10 лв.
Facebook събитие

Допълнение: На партито с ще се включат исландските изпълнителки Berglind Agustsdottir и Unnur Andrea Einarsdóttir. Първата прави доста приятен електро поп (Soundcloud), а за втората всъщност няма много информация. Бонус е както и да се погледне.

1522681_950684321643335_7125980528055979051_o

подобни

последни