.

Ladytron – The Animals

По някое време през 2016 г. електро поп бандата на Daniel Hunt, Helen Marnie, българката Мира Аройо и Reuben Wu обяви, че ще се съберат отново, но нещата станаха истински едва преди няколко дни, когато Ladytron изкараха първата им нова музика от 2011 г. насам.

Винаги, когато банда с хиляди носталгични фенове, които знаят текстовете наизуст, тръгне да се събира, започва съмнението дали това е добра идея. Повечето фенове ще се издразнят, ако звученето се е променило, ако пък не се е променило, много често не е на нивото от едно време. „Нивото от едно време“ също е субективно, защото хората винаги преплитат в него и личните си отминали емоции и преживявания, а те почти винаги са супер, защото хората са били млади. А вече не са млади.

Феновете, които чакат звученето от едно време ще са доволни от първия сингъл The Animals. За добро или лошо в него не се усеща значима промяна и то спокойно може да е част от последния им албум от преди 7 години Gravity The Seducer.

Но парчето е готино. Не че се опитва да звучи като старите неща, то просто е консистентно с тях. Носи от автентичната енергия на Ladytron, но пък не разкрива нещо ново. Бандата явно и не е търсила – Animals и предстоящият им албум е продуциран от Jim Abbiss, с който работят и по албума от 2005 г. – Witching Hour. От него е класиката Destroy Everything You Touch.

Интересно звучи минутата музика, която е в тийзъра на албума. Използваното парче все още не е споделено.

 

 

Новият албум все още няма име и ще бъде издаден без лейбъл, през кампания за набиране на средства от феновете през платформата PledgeMusic. От там може да се поръча сингълът Animals както и предстоящия албум на горе-долу всички възможни формати. Всяка покупка дава възможности и да се следят екслузивни новини по развитието на албума. Той самият трябва да излезе преди края на октомври, а през идните месеци ще се появи и втори сингъл.

Animals получи и ремикс от Vince Clarke, като неговия опит е по-скоро алтернативна синтпоп версия.

подобни

последни