.

Kruder & Dorfmeister – 1995 LP

Петер Крюдер и Ришард Дорфмайстер

Две неща не са тайна за хората, които следят Фонотеката редовно – понякога кръшкаме от електрониката и често се бавим с постовете. Такъв е и случаят с новото издание на култовите австрийци Петер Крюдер и Ришард Дорфмайстер 1995 – техният дебютен албум, изкаран едва днес, създаден преди 25 години.

Изданието е колекция от 14 даунтемпо и трип-хоп парчета, записани в периода от 93-та до 95-та година. По онова време, когато едва започват, момчетата често са се озовавали с куп завършени тракове, за които не са имали време и финанси да издадат. Следват бурни години на турнета и нови проекти, а имената им стават познати по целия свят. През това време неколцината тестови копия от планирания албум прашасват в архива им.

И ето че в края на 2020, с 25 години закъснение, нещата си идват на мястото. Една вечер, ровейки из стари записи, попадат на 1995 и след няколко преслушвания решават да го издадат. Час и малко лежерна музика за дивана, а личният фаворит и повод за този пост е One Break, който, със своите 13 минути, си е тотален трип. Приятно слушане.

последни