.

Kiasmos – Blurred

Хвърлен, Извит* и Пометен са имената на първите три EP-та от минималистичния електронен проект на Ólafur Arnalds и Janus Rasmussen. На 6 октомври към меланхоличната серия ще бъде добавено и името Замъглен. Има някакъв парадокс в звученето на Kiasmos – преплита тъга и надежда. То е едновременно топло и емоционално, но и студено и сериозно. Може би точно затова са толкова привлекателни за слушане, лесносмилаеми, но в никакъв случай повърхностни или кухи.

И затова обявяването на предстоящото EP Blurred си е малък празник. „Да пишем нова музика беше като ново начало за нас, след като обикаляхме по концерти през последните две години. Планът беше да напишем нещо малко по-мрачно от предишните ни неща. Пролетта в Рейкявик обаче имаше други планове и в крайна сметка това се оказа най-топлото ни издание досега.“, коментира Janus Rasmussen.

Blurred ще излезе през лейбъла Erased Tapes и ще включва 6 трака, два от които ремикси. Те са поверени на неслучайни хора, двама души, които са вдъхновение за Kiasmos – германският мултиинструменталист и хаус продуцент Stimming и човекът, който няма нужда от въведение – Simon Green aka Bonobo.

Видеото за едноименния трак от изданието е от Máni Sigfússon, който е работил с артисти като múm и Sin Fang, а също е правил и миналогодишния клип на Kiasmos – Drawn. За финал ето нещо много яко – на сайта на Erased Tapes могат да се преслушат по 1:30 мин. от всички 6 парчета. Звучат мега.

*ОК, може би не точно извит, но горе-долу

подобни

последни