.

In From The Storm – новото EP на RoboKnob

Снимка: Ивайло Данаилов

In From The Storm е името на второто EP, което българското техно дуо на Станислав Генадиев и Ясен Георгиев пускат през берлинския лейбъл Macro. Първото издание на RoboKnob оттам беше Dexydi, което излезе през 2017 г. Този път интересното е, че момчетата в голяма степен са работили в колаборация с единия от шефовете на Macro Стефан Голдман.

Станислав и Ясен са известни с това, че създават музиката си по време на джем сесии със синтезатори, дръммашини и ефекти. Точно така се раждат траковете от новото издание. Те са направени преди и по време на пандемията, което се засича и с турбулентни в личен план моменти за двамата. Те дават сурови миксове на Голдман и така парчетата започват да се развиват.

Голдман споделя: „Стори ми се че има много свежи идеи там и вместо те да си ги дооформят, решихме да направим един експеримент като ги поема аз. Подходихме много свободно в интерпретацията. При някои парчета се запази голяма част от структурата и главно се занимавах с чисто звукови детайли. При други вкарах много нов материал, цели нови мелодии, перкусии.

Станислав допълва: „Стефан Голдман добави доста от неговия подход за продукция и аранжимент. Има и доста звуци и музикални картини, които включи. Ние сме супер благодарни и щастливи за неговата подкрепа, интерес и шанса да издаваме през Macro!“

Шестте парчета в In From The Storm включват дълбоки и интроспективни композиции като Marked Tree, Electric Blanket и Furious Boar както и енергични бенгъри с клубна енергия като едноименния In From The Storm, Gyration и Barrel. Aкустични семпли вкарват психо усещане в много от частите, като това е хубаво, защото независимо дали те кара да се движиш или просто слушаш замислено, звученето не те оставя да скучаеш.

последни