.

Hito at Hippielandia 2018

След като преди няколко дни в метрото ставаше за плуване, а за днес вечерта дават и гръмотевици, фестивалът HippieLandia реши предвидливо да смени локацията. Вместо в парка на Летище София, сцените ще бъдат на закрито в Nu Boyana Film Studios / Киноцентър Бояна – Студио 1, Студио 12 и Water Tank Studio.

Именно в последното ще бъде техно сцената, а на нея ще има микс от локални имена и чужденци – Cardioåctive, Temporary Permanence, JVDB, японката HITO, американецът Dustin Zahn, испанецът SNTS и Birben, в тази последователност.

Преди няколко дни успяхме да се свържем с HITO – японската техно диджейка и продуцентка, която се мести в Берлин преди почти 20 г., за да стане част от серията събития на Richie Hawtin Enter., а също и да оглави свои нощи в клуб [ipsə]. Винаги с официално кимоно, HITO е нещо като посланик на японската култура по цял свят, пускайки единствено на винил до имена като Nina Kraviz и Jamie XX.

По случай HippieLandia 2018 HITO ни гостува като селектор за най-новата ни плейлиста в Spotify – час и половина енергично техно. Освен това успяхме да ѝ зададем и няколко много бързи въпроса.

Фонотека Електрика: Пускаш изцяло на винил. Кажи ни една яка и една не толкова яка страна на това.
HITO: Харесва ми физическото усещане на винила и начина, по който усещам звука, докато пускам. От друга страна някои места имат проблем с вибрациите, което прави изживяването не толкова приятно, но това е част от пускането на винил.

Да, знаем, че пускането на винил може да е предизвикателство на много места – рамото на плейъра се клати, иглата е кофти. Имала ли си лоши преживявания с тези неща по време на партита?
HITO: Понякога ми се случва на локации на открито. Чувствам се уверена, защото вече съм свикнала с такива ситуации.

Колко тежи багажа ти?
HITO: Само винилите са 14 кг.

Обичаш ли кисело мляко?
HITO: Да!!!! Супер много ми се яде!!!!

Накрая, какво си ни приготвила в своя плейлист за Фонотеката?
HITO: Почти изцяло техно, свежи нови парчета, които харесвам. Искам да споделя с вас позитивни вибрации и добър старт на лятото! Много любов!

Плейлистът на HITO за Фонотеката е тук.

Третото издание на фестивала HippieLandia е тази вечер, в Киноцентър Бояна. Музиката започва в 21 ч. Тук е събитието във Facebook.

последни