.

Парче на българския продуцент FLD в реклама на Аdidas x solebox

снимка: Йоан Гълъбов

FLD е проект на българския продуцент Любослав Мантаров. За него сме писали и преди, като част от дуото PvrvllelSelf, както и за първия му албум под псевдонима FLD. Наскоро, той сподели видео с парчето си Blood Moon Rising, което озвучава реклама на Аdidas и германския магазин solebox. По този повод се свързах с FLD, за да разкаже повече за историята.

FLD създава парчето Blood Moon Rising преди около година и споделя, че не e имал планове да го издава. Така е било до момента, в който неговия близък приятел му предлага да го използва за саундтрак на рекламата, по която работи. Докато постепенно обсъждаме трака, рекламата и възгледите му за колаборации между брандове и артисти, Любослав споделя и друга интересна новина. Но преди това, ето я и рекламата.

Реклама Adidas x Solebox

„Аз съм за такъв тип колаборации. Знаех, че ще е нещо яко и се съгласих. Иначе този трак, нямаше да види бял свят. Така че това е последният ми EBM трак, който правя за не знам колко време напред,“ споделя Любослав.

След този отговор, трябваше да го попитам повече за бъдещето на пост-пънк/даркуейв/ЕBM проекта му FLD. Той внесе повече светлина и всъщност не може да става въпрос за край на FLD, а тъкмо обратното.

„Искам да се концентрирам върху FLD за известно време напред. Първоначалната идея е FLD да бъде група. Вече си намерих музиканти, които са сериозни, толкова колкото и аз, и нещата се получават. Новият албум, който се надявам да излезе през 2023 г. смятам за my life’s greatest work.“ – споделя Любослав.

Ето го и самият трак Blood Moon Rising. Обложката за изданието e дело на Георги Кателиев aka Оlex Oleole.


последни